Черна вест,  Дени си отиде преди дни само на 11

...
Черна вест,  Дени си отиде преди дни само на 11
Коментари Харесай

Почина Дени на 11 години

Черна новина,  Дени си отиде преди дни единствено на 11 години. За това заяви майка му Зоя на страницата „ ПоДари живот на Дени ” във фейсбук.



Катя Казакова

„ Мили и прелестни другари, с доста старания пиша тези редове! Няма такава тъга! Няма такава болежка! Зловещо е наказването да загубиш детенцето си! Още по-зловещо е да го загубиш след пет годишна борба! Битка в която побеждаваш и си поемаш мирис с вяра за ново начало, само че след това още веднъж и още веднъж, удар след удар! И по този начин...пет години! “, покрусена е майката.
„ Дени е ангелче, както на земята, по този начин и в този момент! Той беше детенце фантазия, божие чадо, премия, въпреки и за малко! Нека го запомним вечно с благ му усмивка и голямата му свята детска душичка! Той си отиде с тази усмивчица, показвайки ни даже и след ужаса, който претърпя последните си часове, че не би трябвало да тъгуваме, тъй като е на по-хубаво място! Вълшебно място, без болки, без страдания, без премеждия!Лети свободно, мами!Обичкаме те тооолкова доста! Бъди най-ярката душичка!
Благодаря Ви слънчеви хора,за всичко,което направихте за нас!Бъдете благословени! “, пробва да се утеши майката, вярвайки, че детето й към този момент няма да страда.
Нека душичката му бъде окъпана в самодоволство и обич Опелото на Дени е през днешния ден 5 септември от 15 часа в храм „ Света София ”, съобщи.


Всеки, който усеща Дени със сърцето си е добре пристигнал да му отдаде респект. Нека го изпратим с обич и му пожелаем ярък път в безкрая.
Да напомним за ориста на Дени.
Денислав или Дени, когато е бил на 7 година с боязън очаквал първия образователен ден. Вместо в класната стая с букет цветя, бил настанен в Детска Онкохематология- Пловдив с диагноза остра миелоидна левкемия!.
И се започнаха тъгите му:
2017г- след тежката и мъчителна химиотерапия траяла близо 1 година, на връх рождения си ден, Дени е изписан от болничното заведение, като ПОБЕДИТЕЛ!
2020 г.- Рецидив! Раковите кафези потеглят още веднъж с цялостна мощ, когато Дени към този момент 10 годишен се кани да влезе стремително в живота. Този път, с изключение на мощната химиотерапия, му приготвят и трансплантация на стволови кафези. Животът му сервира второ изпитание- вместо при децата в 4 ти клас, Дени отпътува на лекуване в Израел.
Този път минава през Ада в дословния смисъл - за него и родителите му! След едногодишна жестока борба с рака, лекуването му коства близо 1 000 000 лева./ и мощно сграбчване в живота, Дени още веднъж е избавен.
Купуват му кученце Рая, прибира се в България и още веднъж е най-щастливото дете на света! Казали, че е ЗДРАВ.
„ Много желая и този път историята да свърши тук! Всички да знаем,че Дени покорява живота и след тези тежки борби, като същински воин няма какво да го спре. Но не, по-малко от година след трансплантацията, Дени още веднъж е изправен пред най-упорития си и съдбовен враг- РАКА! Раковите кафези потеглят с още по-голяма мощ в растяща градация! Надеждата беше, че този път историята на Дени би трябвало да приключи с HAPPY END!
Не се случи!!! ”, споделя с болежка майката.
Родителите преведоха част от събраните дарени средства да подкрепят финансово лекуването на дребната Вили – 18 хиляди лв. и на 16 годишния Виктор от Варна, болен от остеосарком- 25 000лв.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР